Thursday, July 23, 2015

حرکتهای دیپلماسی تازه اروپا و سفر مقامهای اروپایی به ایران

بازنشر به مناسبت حرکتهای دیپلماسی تازه اروپا(پس از امضای توافقنامه هسته ای) و سفر مقامهای اروپایی به ایران و پیشنهاد به رسمیت شناختن رژیم اسرائیل!

استراتژی اسرائیل و توان هسته ای ایران
(ساده- کوتاه- مفید)

یک- از آغاز تشکیل  دولت اسرائیل تاکنون سران این کشور ساخته دست انگلیس، برای نگهداشت موجودیت خود همواره با پیشدستی در خونریزی بقای خود را تضمین کرده است؛ و هیچگاه هم مجازات نشده است؛ زیرا صهیونیستهایی که گردانندگان سیاست و اقتصاد آمریکا هستند و بیشترشان یا در کنگره عضویت و یا در آن نفوذ دارند، از این کشور به گونه ای همه جانبه پشتیبانی میکنند.
دو- با توجه به این ویژگی اسرائیل، و با بیتوجهی به آن، یک خطای استراتژیک بزرگ، پس از انقلاب در ایران رخ داد و آن اینکه گفته شد: "اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود".
سه- با توجه به این دو مورد، استراتژی سران اسرائیل بر این قرارگرفت که کشور ایران باید مورد حمله اتمی قرارگیرد تا از توانش کاسته شود؛ و همواره درپی تحقق این امر بودند؛ ولی دستاویز لازم برای اجرای آن فراهم نشد. ایجاد جنگ ایران و عراق، مقدمه ای برای اجرای این استراتژی بود.
چهار- پس از فاش شدن اقدامهای مهم هسته ای ایران، این نکته نیز بر استراتژی اسرائیل افزوده شد که باید به گونه ای عمل کرد که پس از حمله اتمی به ایران، این کشور نتواند آن را تلافی کند.
پنج- پس از یک دوره رفت و آمدها، و نشست و برخاستها، و محاسبه و بررسی معادله ها در سازمانها و مناسبتهای جهانی، گروه کشورهای 5+1 برای حمایت از استراتژی اسرائیل تشکیل شد.
شش- وظیفه کارگزاران این گروه در مذاکرات هسته ای با ایران، آن است که نگذارند توان هسته ای ایران به آن حد و اندازه ای برسد که بتواند در کوتاه مدت هرگونه حمله ای را که به این کشور صورت گیرد تلافی کند. اراده ای که در پشت تغییر حکومت در سوریه هست نیز همین هدف را دنبال میکند. زیرا به زعم آنان کشور سوریه تبدیل به پایگاه مناسبی برای ایران در جهت تلافی خواهدشد.
هفت- کشورهای جهان بویژه کشورهای مذاکره کنننده، خود به خوبی میدانند که ایران نمیتواند در پی حمله اتمی به اسرائیل باشد؛ زیرا:
-         ایران برای مقابله با استراتژی اسرائیل نیازی به بمب اتمی ندارد بلکه با موشکهای دوربرد خود میتواند به اهداف خود برسد.
-         ایران هم میداند که اگر این کشور بخواهد به اسرائیل یورش برد مورد یورشی سختتر از سوی اسرائیل و حامیانش قرارمیگیرد.
هشت- راه چاره برای خروج از بن بست اتمی ایران، و به تبع آن خروج از بخش عمده ای از مشکلات بیشمار این منطقه از جهان بویژه موضوع فلسطینیان چیست تا بیش از این خونها ریخته نشود، و خانمانها و دودمانها بربادنرود، و حرث و نسل بیهوده تلف نشود، و در تحقق هدف آفرینش گامی فرا پیش نهاده شود؟
نه- با توجه به تمام موارد بالا به نظر میرسد تنها راه چاره، آن است که واقعبینانه در استراتژی شعارگونه خود دگرگونی بنیادین ایجاد کنیم تا استراتژی اسرائیل در مقابله با ایران، ناکارامد و خنثی شود.
ده- استراتژی ایران باید به گونه زیر دگرگون شود و آن را با سربلندی به جهانیان اعلام کنیم:
شعار سالهای آغازین انقلاب ما معقولانه و حسابگرانه نبود، بلکه تنها شعاری بود که در یک سخنرانی بیان و به آن پروبال داده شد و تضمینی هم برای اجرا نداشته و ندارد. ما تنها یک کشوریم و همان گونه که نمیخواهیم کشوری همچون فلسطین محو شود، خواهان محو هیچ کشور دیگری نیستیم.
یازده- پس از اعلام این استراتژی ایران میتواند صحنه گردان صلح خاورمیانه شود و با اعلام آمادگی برای شناسایی دو کشور فلسطین و اسرائیل، مسالمت آمیز بودن برنامه هسته ای خود را که تاکنون با پروپاگاندا ناسالم جلوه داده شده برای افکار عمومی جهان ثابت کند.
دوازده: نباید فراموش کرد که اسرائیل هم از نظر نیاز به آرامش و نیز با توجه به تحولاتی که پس از انقلاب ایران رخ داده، نمیخواهد به مانند چهل سال پیش فکر و عمل کند؛ بلکه در پی  راه چاره ای برای برون رفت از کابوس ایران و دستیابی به آرامشی دوامدار است.
سیزده: در این صورت، هم موضوع هسته ای ایران حل و فصل خواهد شد و هم صلح خاورمیانه به بار خواهد نشست. با اعلام این استراتژی وضعیت فلسطینیان دگرگون خواهدشد؛ و کشور فلسطین دستکم در بخش عمده ای از سرزمینهای فلسطین تشکیل خواهدشد، زندگی مردمانش دگرگون شده، از رنج و درد رهایی یافته، و به یک زندگی مسالمت آمیز دست خواهند یافت.  
××××××
این نوشته ممکن است کاستیهایی داشته باشد چون نگارنده استراتژیست نیست؛ ولی حقایقی را بیان کرده که رعایت آن برای منطقه و نیز سلامت جامعه های انسانی، نه تنها سودمند بلکه سرنوشت سازند.
به امید روزی که لجبازی و عصبیت بر مبنای خودخواهی در جوامع انسانی، جای خود را به عقلگرایی بر مبنای احترام به حقوق دیگران بدهد. چنانکه معصوم این جمله زندگی بخش را برای ما بیان کرد تا درس گیریم و در زندگی به کار بریم:
آنچه برای خود میپسندی برای دیگران بپسند و آنچه بر خود نمیپسندی بر دیگران مپسند.


دهم مهرماه نودوسه- احمد شماع زاده

No comments:

Post a Comment