Saturday, July 21, 2012

عاقبت آثار باستانی ما


عاقبت آثار باستانی ما 

خبرگزاری داشجویان ایران از تهران گزارش میدهد در منطقه شهداد کرمان در تاریخ 84/8/8 بر اثر دستگیری دو نفر که قصد داشتند جنازه مومیایی یک موجود کوتوله بیست و پنج سانتی متری با سن تقریبی هفده ساله را از کشور خارج کنند و به مبلغ 3 میلیارد تومان به کشور آلمان بفروشند این کشف علمی بر ملا شده است. 

تا اینجا یک خبر علمی است که هر اهل پژوهشی از شنیدن آن شاد میشود ولی گویا این واقعه در ایران رخ داده بنابراین نباید به آن دل خوش کرد و دنباله خبر ناگوار است. 
این اولین باری نیست که چنین کشفی صورت میگیرد ولی مشخص نمی شود که
اولا چرا این کشفها توسط ظاهرا کسانی صورت میگیرد که باستانشناس نیستند ولی کار باستانشناسی میکنند!! و برعکس کسانی که باستانشناس هستند بیکارند!! 
دوم اینکه چرا دولت علیه! نمی آید این روند را دگرگونه کند و تیمهای باستانشناسی را به مناطقی که این آثار در آنها وجود دارد گسیل کند و کاملا زیر نظر نیروی انتظامی قراردهد تا از سوء استفاده به هر شکلش پیشگیری شود. 
سوم اینکه این اشیاء کشف شده چه میشود؟ مثلا اگر اکنون به موزه ملی سربزنیم آن را مییابیم؟

دنباله خبر به طور خلاصه: پس از اینکه فرمانده نیروی انتظامی درباره این خبر مصاحبه میکند و چند باستانشناس اظهارنظر میکنند به یکباره فرمان در میرسد که خبر را تکذیب کنید و همه سایتهایی که خبر را گزارش کرده اند خبر را حذف کنند که این کار صورت میگیرد و تنها سایتی که این کار را نمیکند فیلتر میشود. و...

از نظر اقتصادی اگر این کشفها پیش یا پس از کشف نیروی انتظامی دزدیده نشوند و در موزه های ایران به نمایش گذارده شوند ایران از نظر آثار باستانی خیلی کمتر از مصر نخواهدبود که درامدش از توریست بیش از درامد نفت ایران است. البته مصر که جای خود دارد حتی ترکیه چند برابردرامد نفت ایران درامد توریستی دارد. 
از نظر علمی دانشمندان ایران و جهان میتوانند از این کشفها بهره برداری کنند و نظرهای تاره ای ارائه دهند که انسان همواره در پی کشف حقایق گذشته برای بهره برداری در ساختن آینده است.
اگر این کشف در کشوری اروپایی رخ داده بود یک سمینار تشکیل میدادند تا دانشمندان اهل نظر در این زمینه نظرهای خود را ارائه دهند و سپس در موزه قرارش میدادند و بهره وری اقتصادی صورت میگرفت.این خبر از وبلاگ "روح پاک" برگرفته شده.

***

در حين عمليات تعريض جاده مسير شهرک حسن آباد- سنندج، 5 قبر تاريخي کشف شدند.  30-8-1387

مسئولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري کردستان طبق کارشناسي هاي اوليه، قدمت اين قبرها را 3 هزارسال تخمين زدند. در اين قبرستان كه مردگان به صورت چمباتمه‌اي دفن شده اند، اشيائي همچون نيزه هاي جنگي، دست بند مفرغي و کاسه هاي سفالي نيز کشف شده است. شاهدان عيني که در ساعات ابتدايي کشف اين گورها قادر به ديدن آنها شدند، اظهار مي دارند که يکي از اين قبرها مربوط به يک پادشاه مي باشد
اين جسد به صورت سالم در يک تابوت قرار داده شده که لايه ي بيروني آن را سرب و ساروج و لايه ي داخلي آن طلاکاري شده است. طول اين تابوت دقيقاً به اندازه ي طول جسد مي باشد. در کنار سر اين جسد يک(يا دو) جعبه ي طلايي و با محتويات اشيايي از جنس طلا، در کنار آن يک نيزه و در روي سينه و ميانه ي بدن آن دو شيه، يکي به شکل ماهي و ديگري به شکل عقاب قرار دارند. روي اين دو صفحه کلماتي به زبان ميخي حک شده است. همچنين در پشت سر جسد و بر ديواره ي تابوت، تصويري حک شده ديده مي شود.

 نکته ق
ابل توجه در اين جسد، سالم بودن جسم است. اين جسد حتي به شيوه ي موميايي هاي کشف شده در پارچه ي قرار داده نشده و با اين وجود تمام نقاط آن کاملاً سالم مانده اند.

تصاوير مربوط به چهار جسد ديگر در تلويزيون محلي کردستان پخش شده،
 اما تصوير مربوط به اين پادشاه تاکنون در تلويزيون ملی و شبکه ي محلي کردستان پخش نشده است.
به گفته ي مردم محلي، با توجه به اينکه سرقت آثار تاريخي
 کردستان همواره از سوي بعضي مسئولين صورت گرفته است، اين نگراني وجود دارد که اين جسد نيز همچون موارد ديگر به سرقت برود.

قبرستان کشف شده در فاصله 500 متري تپه
 باستاني زاگرس سنندج قرار دارد که در فهرست آثار ملي ثبت شده است
 تصاويري از موميايي بي نظير پيدا شده در منطقه حسن اباد سنندج
احتمال مي رود اين موميايي متعلق به دياکو پادشاه ماد مي باشد متاسفانه تا کنون هيچ گونه اطلاعي از سرنوشت اين موميايي در دست نيست.
دیاآکو که بود؟
دیاآکو را اولین پادشاه ایران مینمامند،گفته میشود او وقتی به پاد شاهی رسید شهر همدان (هگمتانه آنروزگار) را پایتخت خویش قرار داد.
وی دستور ساخت هفت دیوار تودرتو و استوار را در همدان داد که درون این دیوارها باغ و بیشه و بوستان فراوانی پدید آوردند.
این سازه شگفت‌انگیز پایتخت ایران آن روزگار بود.
دیاآکو 53 سال پادشاهی کرد.

بنا به اظهار نظر شاهدان موميايي توسط يک هليکوپتر ناشناس به محل نامعلومي انتقال داده شده است.. سازمان ميراث فرهنگي در موزه فقط چند تکه استخوان را نشان عموم مردم داده اند و فقط به اين اکتفا کرده اند ولي تصاوير گرفته شده خلاف ان را نشان مي دهند تابوت پيدا شده تمام از طلا پوشيده شده بوده است.

No comments:

Post a Comment