Monday, June 4, 2012

نماز حسابی - ثواب هندسی


نماز حسابی - ثواب هندسی

از دیدگاه جامعه شناسی:

-         هنگامی که افراد گرد هم می آیند روحیه جمعی ایجاد میشود.
-         روحیه جمعی ویژگیهایی دارد که برابر با برایند ویژگیهای افراد نیست بلکه به گونه ای دیگر است.  یعنی: x+x+x = 3x نیست بلکه برابر است با ؟ + 3x

در روایتی آمده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتداکند هر رکعت از نماز آنان ثواب صدوپنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتداکنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هرچه بیشتر شوند(به همین ترتیب) ثواب نمازشان بیشتر میشود تا به ده نفر برسند. هنگامی که شمار آنان از ده نفر گذشت اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند نمیتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند. (این مطلب در بیشتر توضیح المسائلها آمده است.)
نتیجه گیری:
-         نماز اولین و اساسی ترین فرع دین است و هنگامی که عمل به آن جمعی باشد چیزی به وجود میآید که به هیچگونه نمیتوان آن را با تکها و افراد بویژه آن هنگام که جمع از ده فرد بگذرد مقایسه کرد. یعنی همان چیزی که جامعه شناسی میگوید: از جنسی دیگرمیشود که قیاس پذیر نیست.
-         جمع کمتر از ده نفر اثرش کمتر و بسیار متفاوت تر با جمع بیشتر از ده نفر است.
-         ثواب نماز جماعت تا ده نفر متناسب با تصاعد حسابی شمار افراد شرکت کننده در نماز نیست بلکه متناسب با تصاعد هندسی است که با بررسی روایت بالا اشاره به دست می آید:
1 رکعت به توان 2 ضرب در 150 = 150 نماز
2 رکعت به توان 2 ضرب در 150 = 600 نماز
و میتوانیم ادامه دهیم:
3 رکعت به توان 2 ضرب در 150 = 1350 نماز
4 رکعت به توان 2 ضرب در 150 = 2400 نماز
و در نهایت:
10 رکعت به توان 2 ضرب در 150 = 15000 نماز
فروردین 1358 – احمد شماع زاده  

No comments:

Post a Comment