Friday, September 19, 2014

مسوولیت و تصمیم

اشاره:
در کشورهایی که مدیریت درستی دارند هنگامی که یک خارجی وارد کشورشان میشود اگر زبان آنها را نمیداند زبان یادش میدهند. اگر کار ندارد به او کارمیدهند.(نه کارهای سطح بالا بلکه کارهایی که مشغول شود و به سردرگمی و فساد دچار نشود.) اگر بتواند تحصیل کند وسایل دانش اندوزی را(هر چه که در توان داشته باشند) در اختیارش قرارمیدهند.
آنان همه این کارها را در مرحله اول برای خودشان و سالم ماندن جامعه خودشان انجام میدهند و از قبل آن کسانی هم وضع خوبی پیدامیکنند و تحصیل کرده ها در همان کشور موچب خدمات میشوند و ...
اما در ایران به بچه افغانی اجازه تحصیل نمیدهند. پدرش هم قاچاقی کارمیکند و... خوب معلوم است که دود این آتشی که برپا شده توی چشم جامعه ایران میرود... گذشته از اینکه این روش و منش در شأن کشوری که عنوان والای اسلام را هم به خود بسته و نیز با فرهنگ مهمان نوازی ایرانی هیچ مناسبتی ندارد. مهمان نوازی که تنها یک مسأله شخصی و فرد با فرد نیست...
***

بیشتر کودکان خیابانی ایران بر اثر 'تجاوز' به ایدز مبتلا شده‌اند

بی بی سی- جمعه 19 سپتامبر 2014 - 28 شهریور 1393
بسیاری از کودکان کار وادار به دستفروشی در خیابان می‌شوند
رئیس مرکز تحقیقات ایدز در ایران می‌گوید بیشتر کودکان کار به دلیل "تجاوز" به ایدز مبتلا شده‌اند.
مینو محرز که درباره کودکان خیابانی و ایدز در ایران تحقیق کرده، به ایسنا، خبرگزاری دانشجویان ایران گفته است: بیشترین راه ابتلا، تجاوز به کودکان، هم بین دختران هم پسران بوده است و در میان کودکان سنین بالا‌تر هم اعتیاد یکی دیگر از راه‌های انتقال ویروس است.
بر اساس تحقیقی که انجام شده، بیشترین میزان شیوع ایدز در کودکان کار بین ۱۰ تا ۱۸ سال است.
او که پیش‌تر بر روی یک نمونه هزارنفری کودکان کار در تهران تحقیق کرده، به این نتیجه رسیده که چهار تا پنج درصد این کودکان، ناقل ویروس اچ‌آی‌وی، عامل بیماری ایدز هستند.
خانم محرز می‌گوید بعضی از این کودکان افغان و بعضی ایرانی هستند؛ گروهی از این کودکان به دلیل اعتیاد پدر و مادر در خیابان دستفروشی می‌کنند.

'هیچ نهادی مسئولیت نمی‌پذیرد'

رئیس مرکز تحقیقات ایدز می‌گوید: اول باید سازمان مسئول در زمینه کودکان کار و خیابان مشخص شود تا در مرحله بعد این کودکان و وضعیت خانوادگی آن‌ها شناسایی و ساماندهی شود.
به گفته خانم محرز، باید یک نهاد مسئول از "روند افزایشی" ابتلا به ایدز در میان کودکان خیابانی جلوگیری کند.
فعالان حقوق کودکان می‌گویند وزارت کار و زیرمجموعه آن، سازمان بهزیستی، مسئولیت کودکان خیابانی را به عهده نمی‌گیرند.

۴۵ برابر جامعه

تیرماه امسال، حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت ایران گفته بود میزان شیوع ابتلا به ایدز در بین کودکان کار ۴۵ برابر کل جامعه است.
او در بازدید از یک مرکز خیریه درمانی مخصوص کودکان کار، از خیرین خواسته بود که از کودکان کار بیشتر حمایت کنند.
مسئولان وزارت کار می‌گویند ۲۴ درصد کودکان کار خیابانی هرگز مدرسه نرفته‌اند و تنها ۳۴ درصد آنان در حال حاضر مشغول تحصیل هستند.

No comments:

Post a Comment