Friday, August 29, 2014

ایرانی همواره سربلند!!(1)


در برابر ساختمان نمایندگی سازمان ملل در شهر وین ، تندیسهایی خودنمایی مکند که چهار ستاره شناس- پزشک- فیلسوف- ریاضیدان و اندیشمندانی که غول اندیشه در درازنای تاریخ و همگی ایرانی بوده اند را یاداورمان میشوند.

اکنون در کجای این جهان قرار داریم؟
البته همواره نسل ایرانی به جهان دانش و بینش خدمتهای علمی یگانه و بینظیری عرضه کرده و میکند ولی متأسفانه در این دوره در خارج از خاک خود!! که در داخل برایشان جایی نیست. زیرا جایگاه آنان را در بیشتر عرصه ها بی لیاقتان گرفته اند.
 
1- ابو علی سینا
فیلسوف و دانشمند ایرانی ، نویسنده کتاب شفا یک دانشنامه علمی و فلسفی جامع است و القانون فی الطب یکی از معروف‌ترین آثار تاریخ پزشکی است.
 
2- ابوریحان بیرونی
دانشمند بزرگ و ریاضی‌دان، ستاره‌شناس، تقویم‌شناس، انسان‌شناس، هندشناس و تاریخ‌نگار بزرگ ایرانی در سده چهارم و پنجم هجری است.
 
3- حکیم خیام نیشاپوری
فیلسوف، ریاضی‌دان، ستاره‌شناس و رباعی سرای ایرانی در دورهٔ سلجوقی
 
4- زکریای رازی
پزشک، فیلسوف و شیمی‌دان ایرانی که آثار ماندگاری در زمینهٔ پزشکی و شیمی و فلسفه نوشته است و به‌عنوان کاشف الکل و جوهر گوگرد (اسید سولفوریک) مشهور است.
اين چهار دانشمند در زير چهارتاقی بزرگ ايران تربيت يافتند و دانش خويش را به چهار سوی جهان پراکنده اند، که نشانه تأثیرگذاری نسل ایرانی در دانش و جهانبینی انسانی است. جالب است بدانید معماری این طاق همان گونه که میبینید همانند معماری پارسه بنا شده است:
Foto: ایرانی نیستی اگه اینو شر نکنی.. ............ در مقابل ساختمان سازمان ملل در کشور اتریش شهر وین ، تندیس چهار ستاره شناس پزشک و عالم بزرگ تاریخ را ساخته اند  1- ابو علی سینا فیلسوف و دانشمند ایرانی ، نویسنده کتاب شفا یک دانشنامه علمی و فلسفی جامع است و القانون فی الطب یکی از معروفترین آثار تاریخ پزشکی است.  2- ابوریحان بیرونی دانشمند بزرگ و ریاضیدان، ستارهشناس، تقویمشناس، انسانشناس، هندشناس و تاریخنگار بزرگ ایرانی در سده چهارم و پنجم
 هجری است.  3-   حکیم خیام   نیشاپوری فیلسوف، ریاضیدان،    ستارهشناس و رباعی سرای    ایرانی در دوره سلجوقی  4- زکریای رازی پزشک، فیلسوف و شیمیدان ایرانی که آثار ماندگاری در زمینه پزشکی و شیمی و فلسفه نوشته است و بهعنوان کاشف الکل و جوهر گوگرد (اسید سولفوریک) مشهور است.  اين چهار دانشمند در زير چهار طاقی بزرگ ايران تربيت يافتند و دانش خويش را به چهار سوی جهان پراکنده اند، که يادآور مشارکت مردم ايران در دانش و علوم نوع بشر می باشد. جالب است بدانید معماری این طاق همانطور که مشاهده می شود همانند معماری پارسه بنا شده است.

No comments:

Post a Comment