Wednesday, July 23, 2014

جلسه دادگاه صبا آذرپیک

جلسه دادگاه صبا آذرپیک برگزار شد

بی بی سی - سه شنبه 22 ژوئيه 2014 - 31 تیر 1393

گفته می‌شود که صبا آذرپیک، روزنامه نگار ایرانی که از هفتم خردادماه سالجاری در بازداشت به سر می‌برد، ظرف دو روز گذشته (دوشنبه و سه‌شنبه ۲۹ و ۳۰ تیرماه) در دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه حاضر شده و به سئوالات قاضی در مورد پرونده‌اش پاسخ داده است.
پیش از این محمود علیزاده طباطبایی، وکیل خانم آذرپیک در گفتگو با خبرگزاری ایسنا گفته بود که دادگاه خانم آذرپیک به تعویق افتاده است. او در مورد برگزاری این جلسات به بی‌بی‌سی فارسی گفت که هیچ اطلاعی از آنها ندارد و خارج از تهران است."
با گذشت بیش از یک ماه از بازداشت این روزنامه‌نگار هنوز اطلاعی از محل بازداشت او در دست نیست.
چندی پیش نزدیکان خانم آذرپیک اعلام کردند که او در زندان دچار مشکلات نخاعی و کمر درد شده و به بهداری منتقل شده است.
صبا آذرپیک هفتم خرداد ماه در دفتر نشریه تجارت فردا بازداشت شد.
ماه گذشته نزدیک به ۱۵۰ روزنامه‌نگار ایرانی با انتشار بیانیه‌ای شیوه بازداشت خانم آذرپیک را غیرقانونی دانستند.

ادامه محاکمه سراج الدین میردامادی

سراج الدین میردامادی دیگر روزنامه‌نگار ایرانی است که پس از سفر به ایران بازداشت شد و دومین دادگاه او نیز دیروز در دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شده است.
آقای میردامادی پس از بازگشت به ایران در مرداد ماه سال ۹۲ تحت تعقیب قضایی قرار گرفت. او در ۱۸ دی ماه ۹۲ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب حضور یافت و در آنجا اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به او تفهیم شد.
گیتی پورفاضل، وکیل‌ مدافع آقای میردامادی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه قرار بود جلسه محاکمه او ۱۱ مردادماه برگزار شود، گفت: "من تقاضای آزادی موکلم با قید وثیقه را ارائه کرده بودم که قاضی صلواتی با این درخواست موافقت نکرد، ولی به جای آن تاریخ محاکمه را دو هفته جلو انداخت."
در ظرف یک ماه اخیر چند روزنامه‌نگار بازداشت و زندانی شده‌اند.
کلیک ریحانه طباطبایی، کلیک مرضیه رسولی و کلیک ساجده عرب‌سرخی از جمله روزنامه نگارانی هستند که "پیش از ابلاغ حکم تجدیدنظر" برای گذراندن دوران محکومیت به زندان احضار شدند.
ایران از جمله کشورهایی است که تعداد زیادی از روزنامه نگاران در آن زندانی هستند.
هفته گذشته سازمان گزارشگران بدون مرز با اعلام نگرانی از وضعیت روزنامه‌نگاران ایرانی گفت که علیرغم گذشت حدود یک سال از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، وعده‌های او عملی نشده و هنوز پیشرفتی قابل ملاحظه‌ در عرصه آزادی اطلاع رسانی رخ نداده است.

کمیته حفاظت از روزنامه نگاران نیز به تازگی در گزارشی اعلام کرد: "ایران یکی از سرکوبگرترین کشورهای جهان در عرصه آزادی اطلاع‌رسانی است به طوری که در رده بندی جهانی آزادی مطبوعات سال جاری میلادی، در بین ۱۸۰ کشور در رده ۱۷۳ قرار داشته است."

No comments:

Post a Comment