Tuesday, January 19, 2016

نگاهی گذرا بر عملکرد احمد جنتی

نگاهی گذرا بر عملکرد احمد جنتی لادانی
  یکشنبه, ۱۳ام دی, ۱۳۹۴
 janati
janati

احمد جنتی مردی است که در تاریخ معاصر چهره های گوناگونی از خود نشان داده ، کسی که پیش از انقلاب از مخالفین انقلاب و راهپیمایی ها بود و زیر هیچ اعلامیه ای را امضا نکرد و حتی در برابر نظام شاهنشاهی سر تعظیم فرود آورد به گونه ای که خودش اذعان داشت که نه انقلابی است و نه سودای مخالفت با رژیم پهلوی را دارد!
به گزارش نگام احمد جنتی پس از انقلاب و در زمان حیات بنیانگذار جمهوری اسلامی به ریاست سازمان تبلیغات و عضویت در شورای نگهبان در کنار ده ها سمت دیگر رسید و از بدو تاسیس شورای نگهبان عضو فقها و پس از آیت ا… صافی گلپایگانی و آیت الله محمدی گیلانی دبیر شورای نگهبان شد ، او هم چنین عضو مجلس خبرگان رهبری، دبیر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور و از امامان جمعه موقت تهران است.

فرزندش محمد حسین از اعضای سازمان مجاهدین خلق بود، که بعد از مرگ او ، حضانت نوه اش عاصف که بعدها احمد جنتی او را محسن نامید (فرزند محمد حسین) را از مادرش فاطمه سروری گرفت، که او هم در ۱۸ سالگی به عنوان یک بسیجی فعال در ستاد امر به معروف و نهی از منکر که پدر بزرگش ریاست آن را به عهده داشت و دارد در اثر سانحه ی رانندگی و حین مامورین جان سپرد، احمد جنتی پس از انقلاب حکم اعدام فرزندش محمد حسین که ازاعضای فعال سازمان مجاهدین خلق بود را صادر کرد، محمد حسین ۲۳ خرداد ۱۳۶۱ در درگیری با نیروهای انقلاب کشته شد و احمد جنتی ۴۰ روز را درشادی این اتفاق مبارک روزه ی شکر گرفت!
فرزند دیگرش علی جنتی ، پس از انقلاب در دوره های مختلف سمت هایی نظیر ریاست صدا و سیمای استان خوزستان، استانداری خوزستان، استانداری خراسان، ریاست دفتر هاشمی رفسنجانی، سفیر ایران در کویت، معاونت سیاسی وزیر کشور در دوره احمدی نژاد به عهده داشته است و در دوره حسن روحانی ( یازدهمین ریاست جمهور ایران ) وزیر فرهنگ و ارشاد شد ، او که از حامیان هاشمی رفسنجانی است در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد سفیر ایران در کویت بود که در سال ۱۳۸۹ از این مقام برکنار شد.

چنان که اسناد قضایی و مصاحبه های عبدالرحیم جعفری، بنیانگذار و مالک انتشارات امیرکبیر که به تازگی درگذشت(و هیچ گاه توسط مقامهای مربوط تکذیب نشده است) نشان می دهد، محمدی گیلانی، حاکم شرع و رئیس وقت دادگاه انقلاب درسال۱۳۶۲، در حالی که آقای جعفری در زندان اوین بوده از او میخواهند تا یک سوم انتشارات امیر کبیر را به جامعه مدرسین حوزه علیمه قم واگذار کند تا جان خود را نجات دهد، اما همین اسناد نشان میدهد که این اقدام به ظاهر قضایی با حمایت سیاسی احمد جنتی صورت گرفته است.

عبد الرحیم جعفری در جلد سوم کتاب خاطرات خود که(هنوز از وزارت ارشاد مجوز نگرفته و بخشهایی از آن توسط خودش بازگو شده) شرح داده است: جنتی و محمدی گیلانی وارد اتاق شدند و گیلانی با لگد بر سر و صورتم میزد تا انتشارات امیرکبیر را به تشکیلات جنتی هدیه کنم و من به خاطر حفظ جانم چنین کردم.

پس از این مصادره که بر خلاف روال قانونی در همان زمان صورت گرفت، عبد الرحیم جعفری از پا ننشست و حق خود را دنبال کرد تا جایی که بر اساس حکم دادگاه عالی که آیت الله موسوی بجنوردی ریاست آن را بر عهده داشت توانست حکم بازگشت اموالش را بگیرد اما احمد جنتی که به عنوان رئیس سازمان تبلیغات خود را مالک انتشارات امیر کبیر میدانست همچنان ازاجرای حکم بازگشت اموال جلوگیری کرد؛ و این است معنای تقوا و عدالتی که امروزه به عنوان صفت اعضای شورای نگهبان از جمله احمد جنتی از آن یاد شده و به عنوان دلیلی محکم برای بستن دهان مخالفان در جهت توجیه اقدامات و رفتارهای این شورا بیان گردیده است.

احمد جنتی در زمان جنگ هم موافق با سیاست های بنیانگذار جمهوری اسلامی نبود و هم چون همفکران خود نظیر علم الهدی ( امام جمعه ی مشهد و ریاست آموزش وقت دانشگاه امام صادق ) و مهدوی کنی (ریاست دانشگاه امام صادق) و مصباح یزدی حتا یک روز هم به طور نمادین در جبهه های جنگ حضور نیافت ، زمانی وصیت نامه های دانشجویان شهید دانشگاه امام صادق را به دیوار دانشگاه زده بودند ( اما سریعا جمع آوری گردیدند ) که در آنها به صراحت گفته بودند روی پل صراط گریبان مهدوی کنی و علم الهدی را خواهند گرفت،آخر هر دانشجویی به جبهه می رفت اخراج می شد!

در حالی که خیلی از شخصیت های سیاسی نظیر آیت الله منتظری و امامان جمعه که سنی از آنها گذشته بود نظیرآیت الله مدنی ، آیت الله دستغیب و آیت الله صدوقی در میان رزمندگان می رفتند و به آن ها دلگرمی می دادند.

بعد از رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی او قدرتی دو چندان یافت و از حاشیه به صدر آمد ،م حبوب آقای خامنه ای گشت و به ریاست شورای نگهبان رسید.
در کنار سمت های رسمی، او به طور نامحسوس در خیلی از حوادث و اتفاقات و تصمیم گیری های نظام تاثیر گذار بود، نظارت استصوابی ابزاری برای او شد تا مخالفان خود را سرکوب و از میدان به در کند، او طی بیست و شش سال پس از رهبری آقای خامنه ای بسیاری از کاندیداهای جناح های منتقد خود را پشت سد عدم صلاحیت ناکام گذاشت و حتی در یک مورد با ظلمی آشکار در انتخابات مجلس ششم ۷۰۰۰۰۰ رای علیرضا رجایی را به نفع غلامعلی حداد عادل مصادره کرد و رجایی را از ورود به مجلس بازداشت که با انتقاد و شکایت مصطفی تاج زاده ریاست وقت ستاد انتخابات وزارت کشور مواجه شد.
اعتراض و شکایت تاجزاده از احمد جنتی به جایی که نرسید هیچ، با شکایت جنتی، تاجزاده از تمام مناصب دولتی عزل شد و از خرداد ۱۳۸۸ ، با نقش آفرینی احمد جنتی تا هم اکنون در بند دو الف سپاه در حبس به سر می برد!
اگر در کنار محمود احمدی نژاد یک نفر در تاریخ انقلاب اسلامی ایران، در بدی خبرساز باشد یقینا آن احمد جنتی خواهد بود!
 

پاره ای از سخنان جنتی:

جنتی خطاب به رئیس قوه قضائیه: رحم نکنید؛ دو نفر را سریعا اعدام کردید، دستتان درد نکند. کلمه

هر وقت تصویر این زن ( لیونی) را می بینم دلم میخواست یک نفر پیدا میشد و گلوله ای خرج او می کرد. شبکه ایران

خطاب به اوباما: اُف بر تو و کسانی که بر تو رای دادند. خبرگزاری مهر

از مشکلاتی که دانشجو شدن خانم ها برای ما درست کرده ، مطرح شدن میزان تحصیلات در خواستگاری ها و بالا رفتن سن ازدواج است خبرگزاری ایسنا
معترضان (به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری) مفسدند؛ امانشان ندهید. احکام پنجاه وهفتی صادر کنید. جرس
گزینش دانشجو به شرط رعایت حجاب: دانشگاه و دانشجو در اختیار شماست با این شرایط گزینش کنید اگر نه، کمیته انضباطی وارد عمل شود؛ دانشجو نمره می خواهد ناچار است دستور دهید عمل کند .نمازجمعه۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۹
آیتالله خامنه ای سپهسالار لشکر مولایمان صاحب الزمان هستند، مقام معظم رهبری با هدایت الهی و فرزانگی کشور را از فضای فتنه نجات دادند،من با تمام وجودم از رهبر فرزانه انقلاب برای مدیریت کشور و انقلاب در زمان فتنه تقدیر میکنم و این در حالیست که امروز بزرگترین امر به معروف ما ولایت فقیه است و بزرگترین منکر ما مخالفت با ولایت فقیه است.
سخنان جنتی همیشه با حمایت قاطع آقای خامنه ای همراه بوده است تا جایی که وی به صراحت در پاسخ نمایندگان کاندیداهای معترض در انتخابات خرداد ۸۸ ومیلیونها مردمی که به آنها رای داده بودند گفت: اگر در این مملکت به آقای جنتی اعتماد نکنید به هیچکس نمی توانید اعتماد کنید.

آخرین مورد حمایت آقای خامنه ای از اقدامات احمد جنتی در ماه گذشته در پاسخ وی به اظهارات حسن روحانی اتفاق افتاد ، حسن روحانی در نشست مشترک هیئت دولت و استانداران سراسر کشور گفته بود: «آن جایی که باید بگوید فردی برای شرکت در انتخابات صالح است یا نه، هیات های اجرایی هستند، نه شورای نگهبان، رئیس دولت یازدهم همچنین تصریح کرده بود: «ما جایی را در کشور نداریم که بخواهد افراد صالح و دلسوز را که میخواهند با استفاده از تجربیاتشان به کشور خدمت کنند حالا از هر جناحی که باشند رد صلاحیت کند.» این سخنان با واکنش تند مقامات نظامی و سیاسی جمهوری اسلامی همراه شد.
آقای خامنه ای در پاسخ به این اظهارات گفت: متأسفانه یکی از عادتهای بدی که بعضی در داخل دارند این است که در سلامت انتخابات تشکیک کنند، او در ادامه با یادآوری انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ افزود: «اینکه در سال ۸۸ ما در مقابل اصرار کسانی برای باطل کردن انتخابات ایستادیم برای این است که از حق الناس و رأی مردم دفاع کردیم، آقای خامنه ای در ادامه سخنان خود تأکید کرد: بخشی از همان حق الناس نظارت استصوابی شورای نگهبان است.

احمد جنتی که از حامیان سرسخت احمدی نژاد بود، پرکاری و پاکدستی را از ویژگیهای دولت احمدی نژاد مینامید. جنتی در مورد احمدی نژاد میگفت: این مرد واقعاً مردی شجاع، متدین و مقتدر است که به حرف خود ایمان دارد. این مرد آبروی مملکت و اسلام است. همانطور که گفتم این نامه(نامه احمدی نژاد به اوباما) الهام است و خداوند لطف دارد و میخواهد قدرت این مملکت را زیاد کند و به این نحو الهام میکند. در داخل و خارج کجا چنین نامه ای نوشته شده است که اینگونه همه را مبهوت کرده باشد.

در باب ورع و تقوای احمد جنتی

احمد جنتی در یکی از خطبه های نماز جمعه ی تهران مدعی شد: “این روسیاهان (منظور موسوی و کروبی) در خانه خود محبوس شده اند اما این امکانات و وسایل زندگی، تلویزیون و رفاهیات را در خانه در اختیار دارند. اگر رأفت اسلامی نبود باید اعدام میشدند. نظام خیلی بر سر اینها منت گذاشته است که زنده هستند و در خانه خود محبوس هستند و اگر دکتر لازم داشتند دکتر در اختیار آنها قرار میگیرد. اما در عین حال این افراد حاضر نیستند اظهار ندامت کنند.

این صحبتهای افراطی بازتاب تند داخلی را به همراه داشت. علی مطهری نماینده اصولگرای مجلس در واکنش به سخنان جنتی گفت: جناب آقای جنتی مانند همیشه بر طبل تفرقه و خشونت و افراط کوبند. باید به آقای جنتی گفت به وجدانتان رجوع کنید و از او بپرسید آیا مقصر و عامل اصلی این اتفاقات اعتراض آنها بود یا نوع برخورد ما؟ کسانی که آقای جنتی میگوید افراد و جوانها را کشتند، چه کسانی بودند؟ عکسهای آن موجود است و روشن است که چه افراد شناخته شده ای سوار بر موتور در حال تیراندازی هستند. ایشان از حرمت شکنی عاشورای ۸۸ و از پاره شدن عکس امام گفته اند. واقعیت این قضایا چه بود؟ آیا آقایان موسوی و کروبی در این باره حرفی ندارند؟ چرا به آنها اجازه صحبت کردن نمیدهید؟ آیا جز این است که میترسید حقیقت ماجرا برای مردم آشکار شود؟
اساساً چرا از محاکمه علنی آنها هراس دارید؟ آنها را محاکمه علنی کنید و اجازه دفاع به آنها بدهید و در آخر هم فرضاً حکم اعدام برای آنها صادر کنید. اما حکم اعدامی که توسط دادگاه صالح صادر شده باشد؛ نه حکم اعدامی که توسط امثال آقای جنتی(که خود به جای داور بیطرف بودن یک طرف دعوا بوده است) از تریبون نماز جمعه اعلام شود. جناب آقای جنتی! به راستی چرا از محاکمه علنی این دو نفر میترسید و همواره میخواهید از کم اطلاعی و عواطف مذهبی مردم برای به کرسی نشاندن این حرف باطل خود استفاده کنید؟

و آیت الله محقق داماد ریاست سابق سازمان بازرسی کل کشور و استاد دانشگاه و حوزه اظهارات احمد جنتی را خلاف شرع و مصداق تهمت و افترا و فسق نامید!
وی طی انتخابات دهم ریاست جمهوری و حوادث پس از آن، به جانبداری آشکار از احمدی نژاد پرداخت و به شدت علیه هاشمی رفسنجانی، میرحسین موسوی و خاتمی موضعگیری کرد و آنها را متهم به طراحی انقلاب مخملی کرد.

در مرداد ۱۳۸۹ طی یک سخنرانی در مسجد جمکران قم، مخالفان دولت را متهم به دریافت کمک مالی از آمریکا کرد. او گفت: سندی را به دست آورده ام مبنی بر اینکه ایالات متحده آمریکا از طریق عربستان سعودی یک میلیارد دلار به سران فتنه داده است. همین سعودیها که به نمایندگی از طرف آمریکا صحبت میکردند، (به سران فتنه) گفتند که اگر توانستید نظام را منقرض کنید، تا پنجاه میلیارد دلار دیگر هم می دهیم، اما خداوند این فتنه را به دست بندگان صالحش خاموش کرد.
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در بیانیهای خواستار رسیدگی قضایی به این اتهام شد. در این بیانیه آمده:ما نه تنها انتظار، بلکه اصرار داریم که آقای جنتی سند ادعایی خود را منتشر و برای پیگیری و اثبات ادعای خود رسماً به دادگاه شکایت کند.
علی مطهری نماینده اصول گرای مجلس از جنتی خواست که اسناد مربوط به این کمک مالی را به دستگاه قضایی و کمیسیون اصل نود مجلس ارائه کند. همچنین مطهری گفت: اگر مستندی برای ادعای آقای جنتی وجود نداشته باشد، مصداق بارز افترا خواهد بود.
میرحسین موسوی و مهدی کروبی در یک نامه مشترک به مراجع تقلید از سخنان جنتی شکایت نموده و کهولت سن او را دلیل ناتوانی ذهنی او دانستند.

در باب ساده زیستی و زهد! احمد جنتی


جنتی در توجیه رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی برای انتخابات ریاست جمهوری خرداد۱۳۹۲عنوان کرده بود: “رئیس جمهور باید ساده زیست باشد و ساده زیستی را هم باید از خودش شروع کند یعنی اینکه خانه، وسایل زندگی اش، و ماشینی که سوار می شود ساده باشد کسی که شعار ساده زیستی می دهد اما ماشین بنز سوار شود درد مردم را نمی فهمد و نمی فهمد که می گویند گرسنه ام یعنی چه دلش به حال طبقه محروم نمی سوزد. بنابراین رییس جمهور باید مثل یک مادر باشد نه دایه برای مردم.”

علی مطهری در واکنش به سخنان احمد جنتی گفته بود: آقای جنتی میگوید به کسی که سوار بنز میشود رای ندهید، ولی بحث برسر این است که اگر برخی مقامات سوار بنز می شوند، این کار بنا بر تشخیص تیم حفاظت انجام میشود. از طرف دیگر بنزهایی که این مقامات سوار می شوند، بنزهای ۲۰، ۳۰ سال پیش است که قیمتش در حد پراید است، به نظرم این حرف خیلی خامی بود.
وی در واکنش به این که اظهارنظر جنتی تاکیدی بر لزوم دوری رییس جمهور آینده از اشرافی گری بود، گفت: موضوع برسر این است که تیم حفاظت آقای هاشمی برای ایشان مشخص می کند که با بنز و ماشین ضدگلوله برود، این کار به دلیل موقعیت ایشان است، آقای جنتی هم با پژو تردد میکنند که فکر نمیکنم بنز آقای هاشمی گران تر از پژوی آقای جنتی باشد.وی با سخیف دانستن «عوام فریبی» بیان داشت: در انتخابات های گذشته مردم را فریب دادیم و آرایشان را به سمتی سوق دادیم که به این بدبختی ها رسیدیم. پس دیگر این روش ها را تکرار نکنید.

مهدی خزعلی منتقد حاکمیت و فرزند آیت الله خزعلی از فقهای سابق شورای نگهبان نیزدر این رابطه اظهار داشته بود : بعضی روزها با محافظان اعضای شورا اختلاط می کردم، حرف های آنها شنیدنی بود، به شما (احمد جنتی) لقب حاجی بنزی داده بودند، از بس بنز بیت المال از رده خارج کرده بودید، یک چروکی چیف و یک بنز سفید مدل بالا – آن روزها به بنز عقابی معروف بود – در اختیار شما بود، یک بنز سرمه ای صفر کیلو متر هم از سازمان تبلیغات گرفته بودید که با یک راننده در اختیار سرکارعلیه خانم بود که به خان باجی ها سر بزند!

No comments:

Post a Comment