Tuesday, June 24, 2014

محمد محمدی گیلانی

آیت‌الله محمد محمدی گیلانی به دلیل مشکل ریوی در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شد.
آیت‌الله محمد محمدی گیلانی از مبارزان انقلاب اسلامی و از یاران نزدیک امام خمینی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ریاست دادگاه انقلاب، دیوان عالی کشور، نماینده مردم تهران در سه دوره مجلس خبرگان رهبری، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیری و عضویت در فقهای شورای نگهبان را بر عهده داشته است". 
بر اساس گزارش های رسمی، تا کنون محسن رضایی، حسن خمینی، مفتح و حسین کریمی قائم‌مقام رئیس دیوان عالی کشور از او در بیمارستان عیادت کرده اند. در حالیکه تمامی مقامات و چهره های جمهوری اسلامی، از آیت الله خامنه ای تا محمدخاتمی، از مهدوی کنی در بیمارستان دیدار کرده اند، حجم عیادت ها از گیلانی کم بوده است. 
برخی علت تفاوت در میزان توجه مقامات حکومتی به گیلانی را ناشی از شهرت منفی او به عنوان صادر کننده حکم اعدام بسیاری از فعالان سیاسی و نیز ریاست بر دادگاه عباس امیرانتظام، سخنگوی دولت موقت که منجر به حبس ۲۱ ساله او شد و همچنین اعدام دو تن از فرزندانش به دلیل هواداری از سازمان مجاهدین خلق می دانند. برخی نیز کناره گیری او از سیاست در سال های اخیر را علت کم توجهی رسانه ها و مقامات برشمرده اند. 
محمدی گیلانی پس از پیروزی انقلاب از سوی آیت الله خمینی به عنوان حاکم شرع تعیین شد و پس از آن به ریاست دادگاه های انقلاب اسلامی رسید. بنا به گزارش ها او یکی از اصلیترین چهره ها در اعدام ها و سرکوب های دهه ۶۰ به شمار می رود. او در سال ۸۸ نیز مجبور به موضع گیری در قبال "فتنه" شد و با وجود آنکه مدتی بود از فضای سیاسی کناره گرفته بود، جنبش سبز مردم ایران را محکوم کرد و خواستار اعدام فتنه گران شد. 
شهرت اصلی او به دلیل ماجرای اعدام دو تن از فرزندانش است؛ ماجرایی که از دو سال قبل که وضع جسمانی او رو به وخامت گذاشت، تکذیب شده است. محمدرضا سرشار که از چهره های جناح محافظه کار محسوب میشود چندی پیش، ماجرای صدور و تلاش برای اجرای حکم اعدام فرزندان محمدی گیلانی به دست وی را در سایت حکومتی جهان نیوز چنین روایت کرد: 
"چنین مشهور بود که آیت الله محمدی گیلانی دو تن از پسرانش را به سبب فعالیتهای ضد انقلابی، شخصا به اعدام محکوم کرد و هنگامی که استنکاف ماموران تحت امر خود را از اجرای این حکم، لابد از نظر خودشان مهیب دید، برخاست تا به دست خود این حکم را اجرا کند. و تنها در این هنگام بود که آن ماموران برای آنکه پسرانی به دست پدر خود اعدام نشوند به ناچار تن به اجرای این احکام دادند". 
روزنامه کیهان نیز در سال ۸۹ در سرمقاله ای به نام "آن سوی این هیاهو!" که طی آن از هاشمی رفسنجانی خواسته بود که در قبال فعالیتهای به قول او "فتنه گرانه" فرزندانش، همچون گیلانی رفتار کند و مهدی هاشمی را به دست قوه قضاییه بسپارد، ماجرای اعدام دو فرزند گیلانی به دست او را تایید کرد و نوشت: "آيا دستگيري فرزند حضرت آيت الله محمدي گيلاني كه از قضا با دخالت خود ايشان صورت پذيرفت و اعدام وي را در پي داشت، اقدامي عليه شخصيت آن بزرگوار بود؟ و يا دستگيري فرزند مرحوم آيت الله مشكيني يا دستگيري منجر به اعدام فرزند حجت الاسلام والمسلمين حسني- از پيشگامان شجاع و برجسته انقلاب اسلامي- دستگيري و زنداني شدن فرزند حضرت آيت الله خزعلي و... كه در تمامي اين نمونه ها استقبال آن بزرگواران عزيز را نيز در پي داشت، با هدف تضعيف و تخريب آنان صورت پذيرفته بود؟! و آيا اين اقدامات به جايگاه رفيع و بلندمرتبه آنان، كمترين آسيب و خدشه اي وارد كرد؟! اين عزيزان بزرگوار كماكان در شمار اسوه هاي بلندمرتبه و مردان خداجوي انقلاب به شمار ميآيند و براي ملت و انقلاب و نظام افتخارآفرين بوده و هستند". 
حسینعلی منتظری، رئیس کنونی دیوان عالی کشور اما، در واکنش به کیهان، ماجرای اعدام فرزندان گیلانی را از اساس تکذیب کرد و مدعی شد که آنها در حادثه راننگی کشته شده اند. او در همان زمان، در نامه ای به روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: "اخیراً در روزنامه کیهان و هفته نامه پرتو سخن مطالب مجعولی در رابطه با محاکمه و یا صدور حکم اعدام فرزندان حضرت آیت‌الله محمدی گیلانی توسط معظم له و اقدام برای اجرای آن به دست خود ایشان درج گردیده که صرف نظر از ساختگی بودن آن، اهانت بزرگی به این عالم وارسته و معلم اخلاق که همواره مظهر عطوفت و مهربانی و هدایت و ارشاد متهمین در مسند قضا بوده‌اند می‌باشد. حضرت آیت‌الله محمدی گیلانی دارای سه فرزند ذکور بوده‌اند که ارشد آنها مرحوم محمدجعفر در سال ۱۳۵۸ بر اثر تصادف و عفونت بیمارستانی دارفانی را وداع گفتند. دو فرزند دیگر ایشان که از هواداران سازمان منافقین بودند بعد از قضایای سال ۱۳۶۰ و اعلان جنگ مسلحانه توسط آن سازمان، منزل پدری را ترک و به زندگی در خانه‌های تیمی پناه بردند و سرانجام موقع فرار از کشور در استان آذربایجان غربی دچار حادثه شده و از ترس شناسائی و دستگیری با خوردن قرص سیانور به زندگی خود خاتمه دادند و کارشان به دستگیری و محاکمه نرسید"
گفتنی است در برخی محافل سیاسی محمدی گیلانی به "آیت الله فرزند کُش"!! مشهور است. الله اعلم بالامور!

No comments:

Post a Comment